f

2017-09-03

Det har funnits ett antal antagonister under mitt artfiske. Den värsta är väl helt klart norsen som krävde 29 riktade försök efter arten. Andra envisa arter har varit bonito och klorocka men det finns fler. Alla dessa ärkefiender är dock besegrade nu och en av de få envisa som återstod var långa. Långan har inte på långa vägar varit så envis som t ex klorockan men det har ändå blivit en del försök där jag misslyckats men båtkompisen fått långor under passen. Till lördagens fiske.

Jag och Conny noterade hyfsat svaga vindar under helgen. Det har blivit väldigt lite fiske i sommar så båda var taggade, frågan vi ställde oss var var vi skulle fiska? Måseskär lockade men till slut föll valet på grundtoppar och vrak väst Stora Pölsan. Alltså lite mer söderut än Måseskär. I bakhuvudet ringde ett fisketips att det skulle finnas gott om smålånga i området, det lät perfekt för in smak.

Första fisken som kom upp var en liten torsk. Suck skall det bli ett pass med massa småtorsk igen? En av fiskarna som följde efter torsken var en knot. Knot är ju alltid trevligt att få så nu steg humöret igen. Sen kommer ett napp, fisken känns först som en torsk men kämpar stundtals hela vägen upp från de ca 50 metrarna. När räkneverksrullen säger det är 10 meter kvar kikar jag ner i djupet och ser något långt, är det möjligt? Ja det är det!!


Gött mos! Art nummer 92, långa. En art som inte borde vara så här svår är besegrad till slut.


Fisken har ett märke i nacken, vågar man gissa på havsnejonöga?

Efter långan fortsätter vi fiska, men framförallt jag men även Conny åker på en släng av sjösjuka i det vindstilla tryckande men av dyningar gungande vädret och jag får kämpa för att ens orka fiska.

Dagens näst roligaste fisk (om man frågar mig) var Connys torsk på strax under 2 kilo som vi var säkra på var en pigghaj med tanke på hur den kämpade. Långt från nån monstertorsk men ett kul avbrott av de vanliga minitorskarna.

Övriga arter blev glyskolja, gråsej, vitling och makrill.

Två nya arter på en vecka efter total art-stiltje får räknas som tokig godkänt. Årsmålet är uppnått och nu är allt annat bara en bonus! Gött!

När agnet började tryta offrade Conny sin tumme. Hardcore!

Categories: ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis till långan

Är lite nyfiken på vad du använder för utrustning för denna typen av fiske, spö rulle och lina.

Mvh
Fredrik

Patrik sa...

Tack Fredrik!

Fick den på en Fladen Maxximus Solid Carbon spö, osäker på klassningen på spöet men gissar 20-60 LBS. Rullen var också en Fladen Maxximus 777 LC med nån flätlina typ 0,18 kanske.

Gillar spöet, känns lätt och smidigt men klarar ganska tunga tackel, rullen är jag också imponerad av!

Subscribe to RSS Feed