f

2020-08-16


I fredags var det dags för en ny artsatsning, slätvar och kusttobis stod på önskelistan och äntligen gav det utdelning! 

Jag och Conny trailade hans båt ned till Öresund på morgonen. Sjösättning i Borstahusen gick bra och snart tuffade vi norrut mot Öresund. Vi gjorde några nedsläpp lite här och var på väg mot varstället men det var segt fiske. Jag felkrokade en sandskädda och vi kanske fick något mer.

Väl framme på Lappen var det bra ström för varfiske, kanske var lite i högsta farten men vi drev på utan hjälp av någon motor. Ganska omgående fick jag ett hugg där jag känner hur fisken ruskar på huvudet i början och sedan följer med utan rörelser, bara en bra tyngd. Var helt säker på att det var en var direkt men precis under båten fattar fisken vad som händer och vaknar till liv, det visar sig vara en makrill. Har aldrig varit med om makrill som beter sig så innan.

Jag får några fler makrillar, putsade till mitt gamla PB med några gram till 700 gram också.

Jag fiskade med häckla samtidigt men det gav bara fjärsing. Etter ett tag så får jag ett nytt hugg på sillstrimlan och det känns väldigt lovande igen men efter makrillen vågar jag inte hoppas för mycket. Väl nån meter under ytan ser jag det är plattfisk och direkt efter att det är rätt art! Gött mos med art 97!

Fotar och släppar tillbaka den och sen går jag över helt på att köra med häckla för att försöka få kusttobis. Det blev dock inte en enda tobis på hela dagen, inte ens tobiskung. Efter ett tag började det blåsa så vi rörde oss mot annat fiske. Efter ett tag hittade vi sillstim och fiskade där, det var lite blandat fiske. Mycket sill och torsk och sandskädda. Några sillar och makrillar fick följa med hem.

Skönt med ny art för i år efter några misslyckade satsningar, nu kan man andas ut. 


 

Categories: ,

2 kommentarer:

enamatorfiskare sa...

Än en gång, grattis! Välförtjänt!

Haze sa...

Så jäkla häftiga fiskar!! Stort grattis, nu är det nära!!

Subscribe to RSS Feed