f

2011-01-30

Idag var det inte fullt lika segt som förra norsförsöket. Jag lät ett spö fiska för sig själv med 4 maggotagnade upphängare medan jag gick runt och aktivt letade norsen med ett pimpelspö med en liten vertikalpirk.

Det var ruskigt spännande när man kände att det var en liten fisk som satt på, när den som är på bilden ovan högg trodde jag verkligen det var en nors. Tyvärr blev det bara abborre på pimplingen.

Det var lika spännande när jag såg att det var fisk på på det spöt som fick fiska för sig själv. Kände dock direkt när jag tog det att det inte var någon nors och det visade sig vara en mört.

Frågan är om det blir några fler norsförsök i den sjön nu, pratade med en pimplare som fiskat där mycket och han hade aldrig fått någon nors.

...men ingen nors ännu. Det är i alla fall skönt väder.


Abborre hittills bara.

2011-01-29



Då var dagens fiske avklarat. Inte helt oväntat blev det inte någon nors idag heller.  En öring som givetvis fick simma tillbaka efter ett snabbt foto och hyfsat med sik.

Jag hade tänkt att köra efter nors i Aspen igen om jag inte skulle få någon på första stället men det blev nog lite sent för det nu så jag hoppar det. Kanske gör ett försök där imorgon istället.


Tappade också något större vid hålet. Linan gick.


Sik, nors, sill hoppas jag på. Givetvis helst nors.

2011-01-27



Det var väl värt ett försök i alla fall. Hade hoppats på nors eller sik men mörkerfiske kanske inte är optimalt. Får ta nya tag till helgen.


Testar lite mörkerfiske här efter jobbet.

2011-01-26


Kolla Team Navias blogg, en ny drömfisk har fångats i Öresund. Länk: Tunga 

2011-01-25

2011-01-23

Läser på länken nedan att det fångats ryggstrimmig pelamider i Norge nu i vintern. En vägde 4 kilo och fångades mellan Bergen och Stavanger ungefär.

Läs mer på länken: Bonito overvintrer i Norge

2011-01-22

Testade flera olika djup och metoder men inga norsar ville upp. Att den här arten skulle bli så svårt? Dock verkar det ha varit en väldigt segfiskad dag rent allmänt. Det var tre stycken till förutom mig på platsen. Och sammanlagt hade vi 11 spön som fiskade. Allt från ismete till mormyska och ingen av oss hade ett enda napp under hela fisketiden. Dom som hade varit där innan och nu fiskade efter abborre var väldigt förvånade att det var så dåligt.

Får testa fler gånger på den här platsen helt enkelt. Norsen skall upp!

2011-01-21

Imorgon lutar det starkt åt ett nytt försök efter nors. Samma sjö men lite annan taktik. Jag har fått nys om några pimpelfångade norsar på en plats för ett par veckor sedan. Dom fångades mycket grundare än vad jag har fiskat på en helt annan plats i sjön.

Jag kommer köra med ett paternoster med fyra krokar i storlek 14 agnad med maggot eller räka. Över varje krok har jag en liten självlysande pärla.

Förutom att knyta norstackel har jag gjort några ismetevippor med spöhållare som jag eventuellt kommer testa om jag får någon betesfisk. Eventuellt kommer mobilrapporter imorgon annars blir det en sammanfattning efter fisketuren.

2011-01-18

Ni som följt bloggen har säkert inte undgått mina desperata försök att fånga en nors. Jag har testat från isen med ekolod och häckla, mormyska och vertikalpirk både för sig och i kombinationer. Jag har haft maggot som agn men även fiskat utan agn. Jag fiskat i samband med norsleken med flötmete och under själva norsleken med frilina när stim simmat förbi. Jag har testat mörkerfiske och fiske under dagtid. Inget av detta har lyckats.

Nu har jag fått lite tips från Team BigFish-Henrik som fiskat riktat för att fånga en nors. Han berättade bland annat att han körde med två spön, ett med häckla och ett med paternostertackel och räkbitar. På räkspöt nappade det oavbrutet medan häcklan som fiskades på samma djup inte genererade några napp. Vid en annan fisketur körde han med maggot och det gav en hel del nors.

Vad tyder då detta på? Det måste ju helt enkelt vara att, trots ekon på ekolodet, jag inte fiskat på norsstim. Stimmen jag sett på ekolodet kan lika gärna vara andra arter. Sist jag var ute fiskade jag mest där det var runt 15 meter djupt. Jag såg jag enstaka ekon som strök precis över botten - det kan ju ha varit vad som helst. Jag såg stim som drog förbi 1-2 meter ovan botten - abborre? Jag såg enstaka fiskar som simmade förbi på halvdistans - gädda, gös, abborre? Ekona av störst intresse som jag fiskade mest på gick 4-5 meter från isen - det kanske var siklöja?

Hur som helst har jag inte gett upp. Frågan är hur jag skall lägga upp taktiken nästa gång. Klart är att jag kommer meta med räkbitar eller maggot som agn och troligen lyspärlor eller liknande på tacklet. Frågan är om man skall springa runt och leta upp stim eller vänta ut norsen på samma ställe? Skall man fiska under dagsljus eller i mörker? Skall jag försöka fiska grundare?

Kanske blir det t om en tur upp till Vänern efter nors, det går garanterat att få en i mer näraliggande sjöar men där uppe finns det ju andra roliga arter man kan fiska efter samtidigt. Försöka sig på lite hornsimpafiske i samband med norsfisket kanske? Rödingfiske? Finns en del sjöar med röding i dessa trakter man kan fiska i om man skulle få en nors tidigt.

2011-01-15


Velade länge om vad jag skulle fiska idag men till slut bestämde jag mig för Gullmarn. Jag började med att fiska ute på mjukbottnen vilket genererade två napp på en timma. Platsbyte mer in mot bergen och där blev det ett ytterst försiktigt napp för att sedan länge vara helt dött.

Jag började allvarligt bli rädd för att jag skulle blanka, hur lyckas man med det på Gullmarn med två spön och pillemete? Till slut kom ett ordentligt hugg och jag kunde kroka en berggylta (woho! årets första fisk), nästan direkt efter högg det en paddtorsk innan det dog ut igen. Varken paddtorsken eller gyltan var storleksmässigt något att hänga i julgranen.

Ut på mjukbotten igen och där det fortfarande var lika stilla. Efter 5 timmars fiske hade jag alltså haft ca 5 fiskkänningar och började packa ihop när det verkade komma en liten huggperiod. Tre vitlingar kom snabbt upp och sen dog det ut igen och jag begav mig hemåt.

Riktigt segt idag för mig alltså. Hörde dock att Kolbeck varit ute och fått torsk på 2,5 kilo. Annars rapporteras det om att det även var segt fiske efter sik trots att det tidvis fångades en del, bland annat en fin pjäs på bortåt kilot samt en oidentifierad jätte som inte kom upp ur hålet.

Det låg även ett intressant mail om norstips i mailboxen när jag kom hem. Kommer nog skriva lite om mina norsfunderingar vid ett senare tillfälle, det börjar klarna nu.

Segt. Segt. Segt. Rapport ikväll.

Otroligt segt fiske. Kanske 5 napp på 3 timmar.


2011-01-12

Någon har uppenbarligen tyckt det var en bra idé att dumpa 150.000 kubikmeter muddermassor i Lundbyhamnen. Arbetet börjar i veckan. Frågan är hur detta kommer påverka fisket, troligen är det väl kört nu. I alla fall för några år framöver.

Läs mer här och här.

2011-01-10

Strax innan nyår flöt en relativt liten (för sin art) lätt håkäring iland på stranden i Ålbaek strax söder om Skagen. 140 kilo vägde den. Se bilder och läs mer här: http://politiken.dk/videnskab/ECE1163663/kaempehaj-fundet-i-vendsyssel/

2011-01-09

Då var det dags att sätta 2011 års artmål. Det blir inte enklare och enklare direkt att fånga nya arter men det finns några stycken kvar som inte borde bli allt för svåra. Jag delar in det i 4 kategorier: sötvatten, mikrofisk, havsfiske och kustfiske och listar några mer eller mindre troliga arter per kategori.

Sötvatten - 2 fångade arter

Guldfisk, här tror jag att jag har minst tre klockrena ställen för. Nackdelen är att det är en bit att åka till alla dessa. Ett av ställena ligger på Öland och ett annat i Skåne. Frågan är också hur bestånden kommer klara vintern. Detta är en sån skön backup-art som man egentligen borde bara kunna åka och bocka av om andra arter skulle trilskas.

Vimma här har jag en del planer. Jag försökte förra året men det gav inget.

Lax, brukar bli någon tur efter lax varje år, bland annat till Ätran, och till slut kommer den sitta.

Röding, tror inte man behöver åka så långt som jag först trodde för att få den här arten. Har kollat upp några ställen inom 30 mil som jag hoppas kunna besöka under vintern om det blir bra isar. Ett problem med det är att det i vissa av dessa vatten är odlad fisk och inte nödvändigtvis rena rödingar. Läste om att det planeras att sättas in hybrider.

Faren har jag lite vaga uppslag för i Nossan men det blir inte lätt.

Stäm har jag fått en del tips för, testade två ställen förra året men utan resultat. Det går garanterat att få en på dessa ställen om man nöter lite. Har ett ställe kvar som jag inte testat också.

Gräskarp, har en del väldigt lösa uppslag men med lite flyt så kanske man kan hitta ett bättre vatten.

Två av dessa arter borde jag kunna bocka av tycker jag.


Mikrofisk - 1 fångad art

Nors kan inte vara särskillt svårt att få, särskillt om man kollar lite filmer på nätet med folk från Kanada som fiskar nors från isen, ändå har jag misslyckats ett stort antal gånger nu under 2010. Har dock inte gett upp hoppet.

Småspigg skall vara enkel bara man hittar ett bra vatten, gärna i närheten. Annars verkar dom vara mycket vanligare på ostkusten. Jag har några vatten i närheten där det skall finnas, har varit och tittat några gånger utan att se någon klockren småspigg.

Grönling har jag lite planer för, har ingen jättekoll på hur lätt det kommer bli dock.

Tobis (kusttobis och tobiskung framförallt) fångas det ju en hel del av. Hade tänkt försöka lite mer på den nu i höst men det blev inga jätteseriösa försök. Fiskade på ett stim i höstas som troligen bestod av ganska små kusttobisar, dom var helt klart intresserade men svårfiskade med tanke på hur små dom var.

Kantnålar så som t ex tångsnälla och större kantnål har jag fiskat en del på utan att få dom intresserade. Tycker fortfarande det borde gå, dom måste ju äta nån gång? Det skrivs att dom bland annat äter fiskyngel vilket borde innebära att det borde vara ganska enkelt att lura en men än så länge har dom inte visat något som helst intresse av mina beten.

Siklöja, den är inte lätt. Kanske gäller att träffa på lite större individer, de få spöfångade siklöjor man hört talas om verkar ha tagits på torrfluga. Jag tror fortfarande att en välplacerad minihäckla i ett stort stim siklöja borde kunna ge utdelning.

Trots svårigheter med den här kategorin hoppas jag kunna fånga en av dessa arter.


Havsfiske - 1,5 fångade arter

Pigghaj, det verkar ha varit ett bra pigghajår även 2010 så bara man kommer ut så borde det gå hyfsat enkelt att få en.

Kolja, mer eller mindre bara att åka och hämta en i Öresund? Gäller bara att komma dit. Alternativet är en bonusfångst i Gullmarn. Det verkar komma upp några små fortfarande, nu under senvintern är den fredad men fångas ofta under vitlingfiske.

Slätvar, inte lätt men med lite flyt i Öresund så.

Mindre kungsfisk, ute vid Fladen verkar det finnas en del. Även uppe vid Måseskär om man kan komma ut där.

Lerskädda, samma som slätvaren, finns nog bra chans att få den i Gullmarn också t ex. Kanske även går från land uppåt Bohuslän, skall vara bra vissa platser runt Lysekil.

Fenknot, inte helt lätt men bästa chansen är väl i Öresund.

(Rygg)strimming pelamid eller bonito, skall bli spännande att se om det kommer in ny fisk för jag tror stimmet som fanns i höstas blev mer eller mindre helt uppfiskat. Kommer dom in igen hoppas jag kunna fånga en.

En och en halv art sätter jag som mål i den här kategorin. Den innehåller trots allt en del enkla arter bara man kan komma ut.


Kustfiske - 0,5 fångade arter

Randig sjökock är en utav dom, Gullmarn är det nog som gäller. Antagligen lättare från båt eller is än från land visserligen.

Oxsimpa, den här borde kunna gå. Frågan är bara var, den verkar vara vanligare både söderut och norrut sett från Göteborg. Det känns lite som det är en sån art som plötsligt sitter på kroken.

Leopardbult kanske egentligen inte borde ligga i kustfiskekategorin. I alla fall om man tänker fiske från land. Däremot borde man ha störst chans att ta den från isen då det ger möjlighet till ett bra precisionsfiske på klippavsatser osv. Det är underligt att man aldrig hör om några krokfångade leopardbultar, det är såpass stora så att kroka dom på relativt vanlig utrustning borde vara vanligare. Det verkar vara en ganska vanlig syn för dykare också.

Bergvar, det fångades en i vintras i Gullmarn. På abborrepimpelgrejer! Det togs även en på torsk/makrillhäckla i Öresund ute på mjukbottnen vilket får räknas som en riktig bonusfångst. Frågan är hur vanliga dom är i Gullmarn, jag tycker dom borde vara hyfsat vanliga med tanke på bottentypen där.


Finns fler arter som man kunde nämna ovan, t ex tejstefisk, klorkca och skarpsill men dom får hamna på bonusfångstlistan. Årets mål blir alltså sammanlagt 5 nya arter.

2011-01-07

Det var en del fisk på lodet men inga jättestim. Ett par gånger drog det förbi lite större stim 5 meter under isen, det borde ju ha varit nors eller siklöja tycker man. Kanske troligen siklöja då det inte var något som ville hugga. Under dessa stim verkade det gå enstaka fiskar, kanske abborre?

Lakefisket gick lika illa. Inga känn på det spöt heller på dryga 3 timmar. Får ta nya tag någon annan dag. Skumt att det skall vara så svårt att få nors.

Inget på norsspöt ännu. Fortfarande fisk på lodet. Har börjat fiska lake samtidigt.

Letar efter nån bra plats. Fisk på lodet men bara lite.

Idag blir det en artsatsning. Planen är att försöka få nors och siklöja igen samtidigt som jag fiskar lake. Förhoppningen är att norsen äter även på natten.

Här är några tackel jag tänkte fiska med. Jag känner att det finns en risk att jag har överdrivit och gjort dom mer komplicerade än vad som behövs.

För nors och kanske siklöja. En liten häckla ovanför en vertikalpirk med tafs och mormyska.

Planen är att lokalisera stim med hjälp av portabelt ekolod och försöka fiska på rätt djup.












Feeder som fylls med hackad fisk över en pilk med extra blänke för lite skrammel, några lyspärlor nere vid kroken.



Jag har försökt innan med liknande upplägg så förhoppningarna på nors och siklöja är inte jättehöga men det är värt fler försök. Rapporter kommer!

2011-01-06


Abborre. Blir nog trögt i detta väder. Det fick bli en improviserad parkering idag, stannade helt enkelt där jag fastnade. Får se om jag kommer loss sen.

Uppdatering
Trögt var det mycket riktigt. Jag hade ett känn på en timma innan jag gav upp. Någon annan fångade en abborre annars verkade det trögt för dom flesta. Imorgon funderar jag på en liten artsatsning. Nors/siklöja i kombination med lakefiske kanske. Får se hur det blir.

2011-01-05

Antal fångade nya arter
6 (vitlinglyra, knot, paddtorsk, asp, piggvar, sandkrypare)

Antal fiskepass 2010
103

Antal fångade arter totalt 2010
33 (en mindre än 2009)

Dessa var (i kronologisk ordning)
1. Vitling
2. Sill
3. Vitlinglyra
4. Knot
5. Berggylta
6. Glyskolja
7. Stensnultra
8. Sandskädda
9. Abborre
10. Gers
11. Paddtorsk
12. Sik
13. Rötsimpa
14. Torsk
15. Mört
16. Öring (havsöring)
17. Asp (ny!)
18. Svart smörbult
19. Näbbgädda
20. Blågylta
21. Storspigg
22. Tångspigg
23. Sutare
24. Karp
25. Björkna
26. Ruda
27. Makrill
28. Tjockläppad multe
29. Skrubbskädda
30. Piggvar
31. Skärsnultra
32. Sandkrypare
33. Sandstubb

Nya personbästan
Förutom de helt nya arterna som givetvis automatiskt blir nya pb så är detta årets höjningar jag har noterat. Det kan vara flera men det är inte alltid jag väger vissa nya förmodade pb'n som fortfarande är väldigt små exemplar för sin art.

Abborre 625 g -> 710 g
Berggylta 395 g -> 1440 g
Rötsimpa 145 g -> 360 g
Sill 231 g -> 250 g
Vitling 50 g -> 230 g

Största fisken
Asp 4.0 kilo

Minsta fisken
Troligtvis någon liten lerstubb eller svart smörbultsyngel.

Konstigaste fångsten
Havsöring på bröd under multefiske. Ögonen ser att det är en öring men hjärnan kopplar inte riktigt att det inte är multe.

Mest oväntade fångsten
Det var nog ändå vitlinglyran, se nedan.

Mest uppskattade fångsterna topp 3
3. Vitlinglyran
Den här arten hade jag inte ens koll på att det var troligt att fånga. Jag hade fått för mig den höll sig mycket längre ut och på djupare vatten. Väldigt kul överraskning när jag fick den tidigt på året från Gullmarns is.

2. Piggvar
För det första är det en drömart för det andra var det sättet den fångades på. I början var ju fisket fruktansvärt bra och Kjell fick fyra piggvarar på förmiddagen medan det inte hände mycket på mina spön och sedan dog det ut helt även för Kjell. Jag trodde att huggperioden var över för dagen när det äntligen nappade på mitt spö.

1. Sandkrypare
Efter att ha åkt 25 mil enkel väg för den här arten började jag fiska och trodde det som vanligt skulle bli hur enkelt som helst. Efter några timmar hade det bara nappat någon mört och abborre, jag trodde jag var på fel ställe då jag inte kände igen mig på bilderna. Till slut högg rätt art och det var riktigt gött mos då dom 25 milen hem inte hade blivit särskillt kul annars.

Största besvikelsen
Sammanfattningsvis lyckades de flesta artsatsningar förutom bonitofisket. Lite synd att jag aldrig fick någon, jag är tveksam man får någon mer chans på den här arten. Dessutom riktigt jobbigt att sitta på jobbet och få rapporter om massa fångade pelamider.

Sist och minst. Landskampen mot "Åsmund den Store" förlorades. 33-45 blev det, barneskirenn tyvärr.

2011-01-04

Oktober


Bonitofeber! Jag hängde på Marran ner och vi var ute innan gryningen, trots det var det fullt med båtar ute. Efter bara någon minut smällde det på Marrans spö och jag kunde håva en fin pjäs. Nästa hugg kom ganska direkt efter det, även det på Marrans spö, men den fisken gick loss.
På mitt spö hade jag lite småkänningar samt ett klockrent hugg på eftermiddagen. Tittar man på vobblern ser man hur fisken högg den över ryggen och lyckades missa alla krokar.
Senare i månaden körde jag ett till bonito-pass, den här gången från land efter jobbet i skymmningen helt utan resultat.

Det blev en tur till Gullmarn igen efter randig sjökock men inget speciellt kom upp. Abborrfiske blev det också samt några turer efter skrubbskädda där inget alls kom upp.


November


Under november blev det inte mycket vettigt fiske. I princip blev det bara några kvälls-/nattfisken med flugspö efter skrubbskädda och mikrogrejer efter någon ny kul art. Några mindre skrubbskäddor blev det men inga nya arter. Isen började lägga sig i slutet av månaden annars hade jag tänkt fortsätta med det här fisket i väntan på isar.


December


Det blev en ovanligt bra fiskemånad för att vara december. Redan i början på månaden bar isen vilket resulterade i ett bra fiske efter abborre och sik. En liten höjning av personbästat på abborre blev det (till blygsamma 710g). Dessutom fångst av skrubbskädda, havsöring och vitling på pimpelgrejor. Kul!

Det blev även två försök på Gullmarns is främst i jakt på randig sjökock. Jag fick inte till något jättebra fiske någon av gångerna men ett nytt personbästa på paddtorsk kom upp..

2011-01-03

Juli
En månad som innehöll en del makrillfångster och en tur till Dalsland efter gös som inte gav mig någon fisk alls. Kompisen som var med fick några gäddor och en gös.


Årets första multe siktades också några dagar in i Juli. En vecka senare såg jag några multar på ett ställe jag brukar fiska på. Åkte snabbt och hämtade fiskegrejor och skaffade agn och efter en episk fight mellan mig och multen kom det upp en fin fisk på 3750g vilket var ett tangerat PB.

Det blev även en tur ner till Halland med fiske efter lax i ätran och senare samma dag en tejstefisksatsning i Halmstad. Braxenfiske hanns det med också men inga fångster att tala om på dessa turer.



Augusti

En grym månad som gick i piggvarens tecken. Första fisketuren i månaden gick till mitt lokala piggvarställe som jag fått tips om via hummerfiskare som fått bra med piggvar där i sina garn. Som så många gånger innan gav det ingen piggvar den här gången heller.

Nästa fiske lades i Gullmarn, det blev ett kul fiske med många arter och ett nytt personbästa på rötsimpa till mig - 360 gram. Efter detta blev det en ny tur efter piggvar, den här gången från land. Stället kändes väldigt intressant men det var svårtfiskat med spridda ålgräsklungor på bottnen. Näbbgädda och havsöring var på mina sillstrimlor men inget annat.

Några blankpass efter multe blev det också innan piggvaren äntligen skulle fångas. Jag blev guidad till en plats som skulle vara hyfsad för piggvar, och det kan man lugnt säga den var. Sex piggvarar på en tur blev det, jag fick en av dom och inklusive påsen den vägdes i vägde den 1 kilo. Precis under regvikt alltså. Årets femte nya art!

Nästa fångade fisk blev en havsöring tagen på bröd under multefiske. Jag körde även en del mete i kombination med gräskarp-spaning. Några små sutare blev resultatet av det. Några gräskarpar visade sig aldrig, högst troligen pga att jag spanade i helt fel sjö.

Nästa projekt blev operation tånglake. Tånglake är en art jag fångat men saknar foto på. Tånglakar fanns det gott om men även ännu fler stensnultror som förstörde allt fiske. Tobisstim simmade förbi också och dom gjorde utfall mot mina små häcklor men ingen krokades.



September


I september blev det ytterligare ett fiske efter tånglake som misslyckades. En annan riktigt misslyckad tur var efter lax med massa bortkastade beten och fullt med vatten i ån.

Jag startade även fisket efter skrubbskädda tidigare i år än andra höstar. Det gav någon skrubbskädda men under den detta fiske hade jag även på en riktigt grov havsöring. Jag såg den först när den simmade efter en tappad skrubbskädda på runt halvkilot ner till botten. Den var riktigt grov och kompakt och såg mer ut som en tegelsten än en slank västkustöring och efter en stund högg den min bottenmetade räka men gick tyvärr loss.
Månadens höjdare var dock sandkryparen. Efter ett kanontips från Hasse (tack igen!) hoppade jag in i bilen och körde 25 mil enkel sträcka. Väl framme blev det bara mört och abborre till en början. Jag flyttade mig till en annan plats men det gav heller inget så jag började fundera om jag fiskade på rätt sätt och kom fram till att jag borde ändra tacklet så jag fiskade mer nere på botten. Efter den här ändringen började det komma upp lite mer fisk och till slut fick jag en sandkrypare. Det var riktigt skönt särskillt efter att ha åkt så långt. Årets sjätte nya art var klar.

2011-01-02

April
Några arter som det fiskades efter i april var öring, abborre, gädda och stäm. Öringfisket för mig var trögt till en början med några blankpass innan den första havsöringen small på. Abborrfisket gick inget vidare som vanligt utan resulterade även det i öring.

Jag och Conny tog en tur på Göta Älv efter gädda. Conny fick en fiskjuse (catch & release) innan motorn gav upp och vi fick ro hem.

Stämfisket gav inget men på samma tur fiskade jag även lite efter gädda och där kom en riktigt kul bonusfångst, en asp vilket var årets fjärde nya art.


Maj
I maj testade jag ett nytt ställe för stäm men även detta ställe gav inga napp. Det var tänkt som en kombinerad tur efter nors och stäm. Nors försökte jag även få i Sävelången ett flertal gånger under själva norsleken. Vet inte vilken tur i ordningen detta misslyckade norsfiske var. Förutom detta blankade jag även på ett fiskepass med siktet inställt på vimma.

Mikrofisket under månaden gav däremot en del minifiskar men inga nya arter. Det blev ganska mycket fiske i maj så även näbbgäddefiske och lite fiske på havet blev det. Dock utan några superfångster men ett höjt personbästa på rötsimpa till 310g.


Juni
I juni blev det några turer efter piggvar vilka misslyckades. Dessutom blev det även en hel del mete i sötvatten med ruda, björkna, karp, sutare på fångstlistan. Det blev även en tur till Ätran efter lax inspirerad av några grymma laxfångster Marran gjorde i juni.

Juni var även starten på en intensiv period av multespaning, inte en enda multe syntes. De skulle inte dyka upp förrän i juli skulle det visa sig.

2011-01-01

Januari

En fantastisk månad som började med tidig is på Gullmarn. Det var tänkt att jag och Marran skulle fiska tillsammans med ett gäng från Isola bland annat. Pga en snöstorm med avstängd motorväg söderut så blev det bara jag och Marran som åkte upp. Fruktansvärd kall fisketur men riktigt roligt.

Vi började med att fiska lite sill och vitling men fick även varsin vitlinglyra vilket var en ny art för oss båda. Vi bytte sedan plats och fiskade lite mer vid bergen där jag fick en ny till art, knot. Sedan började ett riktigt häftigt fiske efter läppfisk där jag fick en fin berggylta på 1,44 kilo. Vi hade hoppats på paddtorsk men den arten uteblev vid det tillfället.

Efter detta körde jag lite efter nors något jag skulle fortsätta med hela vintern utan att lyckas innan det blev dags för nästa tur till Gullmarn. Den här gången var det en stenhård satsning på paddtorsk som gällde, fisket var ruskigt segt med endast ett fåtal fiskar fångade men en av dessa var en paddtorsk som var årets tredje nya art, redan i januari.

I januari blev det även någon tur efter sik och också efter sill. Inga superfiskar fångade vid dessa tillfällen men kul fiske.



Februari

I februari var det framförallt satsningar efter siklöja och nors som fortsatte. Nu med hjälp av ett portabelt ekolod. Trots en del fisk på lodet blev det inga av dessa arter. Däremot fortsatte sik- och sillfisket att vara bra.



Mars

Isen låg ju kvar även i mars vilket innebar nya fisken på isarna. Jag började med en ny tur till Gullmarn, den här gången med siktet inställt på framförallt randig sjökock. Jag hade fått tips på ett ställe där flera hade fångats men någon randig sjökock blev det inte. Däremot rötsimpa, snultror, berggylta och småtorsk

Fisket efter siklöja och nors fortsatte utan att ge något. Däremot hade jag ett helt ok abborrfiske från isen även om det inte blev några jättar.
Subscribe to RSS Feed