f

2022-10-02

Klarbulten är som en sjukt envis sjustrålig smörbult och redan dom kan vara ganska jobbiga. Är oerhört glad av att bockat av den här jobbiga arten att den dessutom var den första kända krokfångade i Sverige gör att den kommer rätt högt på den här listan.

Detta är faktiskt en art jag sett flera gånger efter men aldrig ens funderat på att försöka fiska igen, så segt upplevde jag det fisket.

Klarbulten blev min 74:e art och här är länk till fångstrapporten: 

2 kommentarer:

enamatorfiskare sa...

Otroligt märkligt! Jag har tagit en sjustrålig smörbult respektive två klarbultar i mitt liv. Båda arterna var löjligt enkla. Den sjustråliga smörbulten jag tog var bara att släppa ner en liten räkagnad krok och så handlade det om sekunder innan den tog. Samma sak var det med klarbult. Det komiska i det senare fallet är att jag trodde att jag fiskade på sjustrålig smörbult innan jag fick upp fisken. Jag kunde ta en till, lika lätt, kort därefter. Har däremot försökt hjälpa två kusiner att få sjustrålig smörbult och satan vad de har varit svårtrugade då. Jag måste helt enkelt ha haft ett jävla flyt!

Patrik sa...

Eller så är jag kass men fasen vad jag kämpade med klarbultarna. Antar det är saker som spelar in om dom är huggvilliga eller inte också, storlek osv.

Subscribe to RSS Feed